A narancsbőr


Habár a cellulitisz vagy narancsből nem okoz egészségügyi problémát, mégis nagyon sok és egyre több és több nőt és fiatal lányt zavar.

A narancsbőr kialakulásának három oka:

  1. A test elsavasodása
  2. Túlsúly
  3. Hormonális zavar

Az első terhelés a test túlsavasodása. A vérben, a szövetfolyadékban és a nyirokban annyi (felesleges) sav gyűlt össze, hogy az anyagcsere már nem tudja azt semlegesíteni ezért elraktározza őket.  (A gombák, ami szintén savas közegben alakul ki, még jobba erősíti ezt a folyamatot.) 

A női szervezet a havi menzesz során választja ki a felgyülemlő savakat. A köztes időben ezeket a savakat egy bizonyos mértékig el tudja raktározni, még hozzá a vérben, nyirokban, a szövetfolyadékban és a méhlepényben https://hu.wikipedia.org/wiki/Atkins-di%C3%A9ta. Ha ezeknek a szerveknek a tárolói megtelnek, a többi savat a test úgy tudja semlegesíteni, hogy a testtől vonja el az ásványi anyagokat, ha azok nincsenek benne (megfelelő mértékben)  a bevitt tápanyagban. Az így semlegesített savak a combon, csípőn és a felkaron raktározódnak el. Innen azonban bármikor fel lehet őket oldani és ki lehet választani. A narancsbőr tehát az így kialakult elsalakosodott szövet.

Tudtad, hogy általában miért élnek tovább a nők, mint a férfiak?

Menstruáció során a nők szervezete havonta megszabadul a legtöbb felesleges méreganyagtól, míg a férfiakban ez folyamatosan gyülemlik…

Tudtad, hogy miért kopaszodnak a férfiak?

Mivel a férfiak nem menstruálnak, ezért szervezetük a fejbőrből vonja el az ásványi anyagokat a savak és méreganyagok közömbösítésére! Így a haj a növekedéshez szükséges anyagokhoz nem jut hozzá és hullani kezd.

A savak kiválasztásához tehát ásványi anyagokat von el a szervezet elsősorban a táplálékból majd a test raktáraiból. Először a fejbőrnél kezdi, tehát az erős hajhullás egyértelműen a test elsavasodására utal. Ha nagyon keveset iszunk, kevés a testünkben a folyadékmennyiség vagy ami még ugyanilyen rossz, hogy savképző cukrozott üdítőket iszunk, amit a test már végképp nem tud feldolgozni https://hu.wikipedia.org/wiki/Ketog%C3%A9n_di%C3%A9ta. Ha nincs elég folyadék, akkor a szervezet tehát elraktározza a salakanyagot és cellulitisz formájában megjelenik.

Nos a cellulit a bőr alatt felhalmozódott salakanyag és bomlástermékek miatt alakul ki . Ehhez hozzájárul persze a mozgásszegény életmód és a nem megfelelő táplálkozás. (Cukros, zsíros, hehérliszből készült ételek.)

Rate this post