Párban


,,A szerelem vak” – szól a közmondás, amelynek valódi értelmével senki sem vitatkozik, de lássuk be, hogy a szemünket és a többi érzékszerveinket igencsak sokat használjuk a hódítás során.  A szavak nélküli csábítás nagyobb információértékkel bír, mint a verbális kommunikáció, és ha valaki ügyesen csinálja, nyert ügye van.

Az agresszió és az erőszak önmagában is súlyos válsághelyzetek, de sokszorosan traumatikus lehet, ha egy igazán közeli hozzátartozó, a partner a bántó fél. Ilyenkor a bizalomvesztés és a kiszolgáltatottság mellett maga a kapcsolat, ezáltal pedig a teljes élettér is válságba kerülhet. Becéző szavak vagy apró ajándékok? Meghitt beszélgetések vagy forró ölelések? Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ami nekünk jó, az a párunknak is az. Pedig mindenki másból érti, hogy szeretik. És nagyon nem mindegy, hogy az érzéseinket úgy fejezzük-e ki, hogy a másik is értse őket.

Az intimitás megvan, de valami mégis hiányzik. Gyakran hallani ezt a panaszt párkapcsolati problémákkal küzdő pároktól. Ilyenkor legyünk akár szakemberek, segítő szándékú jóbarátok, vagy akár maguk a szenvedő alanyok, sokkal többre megyünk azzal, ha a viták és sérelmek felhánytorgatása helyett megpróbálunk inkább a dolgok mögé nézni. Gyakran váltogatja partnerét vagy nehezen szabadul meg egy problémás kapcsolattól? Sokan ilyenkor könnyen vonják le a következtetést: Biztos társfüggő vagyok! Érdemes azonban kicsit közelebbről is megvizsgálni magunkat a helyes diagnózis érdekében.

Más és más módon kötődünk partnereinkhez https://hu.wikipedia.org/wiki/Erekci%C3%B3. Valakinek nem okoz problémát az intimitás, más ahogy tudja, hárítja. Önismerettel, önfejlesztéssel javíthatók szeretetkapcsolataink. Ízlések és pofonok, hogy ki mit talál vonzónak – gondolják sokan. Mégis léteznek olyan egyetemes jegyek, amelyek alapvetően meghatározzák vonzalmunkat.

Rate this post